kattovalaisin keittiöön


posted by Tippytoes on , , , , , , , ,

No comments

Muutimme muutama kuukausi sitten uuteen, hieman isompaan kotiin. Sisustuksen osalta on vielä paljon tehtävää ennenkuin koti näyttää hyvältä, mutta otetaan askel kerrallaan.

Syksyn lähestyessä uhkaavasti, ostoslistan kärkeen kiilaavat valaisimet. Ruoanlaitto on taloudessamme erittäin tärkeä harrastus, jota helpottaa huomattavasti hyvät välineet - valaistus mukaanlukien. Keittiömme on hyvin kompakti pieni nurkkaus, jonka paremmat päivät ovat jo takana. Tähän oli aluksi vaikea sopeutua, sillä edellinen asuntomme oli kauttaaltaan remontoitu ja siinä oli tilava ja toimiva Ikean keittiö. Voinkin lämpimästi suositella Ikeaa, kaikki kodinkoneista kaapistoihin ja työtasoihin olivat laadukkaita, kestäviä ja yllättivät positiivisesti. Ikävöimme erityisen kovasti itse itsensä puhdistavaa kiertoilmauunia. Kun keittiöremontti tulee meille ajankohtaiseksi, valitsemme Ikean.

Ikean DÅTID OV8 Kiertoilmauuni
Kuva: Ikea





Nyt niihin kattovalaisimiin! Ihastuin metallisiin ns. teollisuusvalaisimiin ja niiden maskuliiniseen muotoiluun. Pidän esineistä, joilla on historia, mutta joita on myös helppo tuunata nykyaikaan sopiviksi. Nämä metalliset valaisimet on helppo pitää puhtaaana, keittiössä kun pintoihin kerääntyy äkkiä pölyn lisäksi myös rasvaa. Pisteet siis käytännöllisyydestä!
Tämän tyyppisiä valaisimia löytyy markkinoilta niin matta- kuin kiiltäväpintaisenakin. Ilmeeseen vaikuttaa olennaisesti myös johdon ulkonäkö: löytyy ketjua ja tekstiilipäällysteistä.


 Emmanuelle 
Kuva: Habitat





Kuva: Ichabod Headless Antiques Collection 





Barnham Pendant
 Kuva: Pottery Barn 






Photographic Pendant
 Kuva: Habitat







Carvaggio P2
 Kuva: Finnish Design Shop






Metal Plated Hanglamp Open S 
Kuva: PTMD







Foto-kattovalaisin 
Kuva: Ikea


Ikean omassa blogissa on hauska tuunausidea väriä kaipaaville! Ehdottomasti kokeilun arvoinen!

Kuva: Ikea



Kuva: Ikea

Leave a Reply

Powered by Blogger.